Referinta:

Osmocote Bloom 12+07+18+ME, 2-3 luni

    Este creat special pentru flori anuale și bienale, precum petunii, crăițe, gălbenele, panseluțe, garofițe etc. Produsul asigură plante de înaltă calitate, de la începutul cultivării şi până după vânzare - pentru primele săptămâni la clientul final.
    Cu Osmocote Bloom, puteţi economisi bani, produsul satisface întregul necesar de nutrienţi al plantelor anuale și bienale cultivate în ghivece mici de producție.

Compoziție produs:Osmocote Bloom 12+07+18+ME, 2-3 luni 
–      12%  AZOT total (N): 5.3% azot nitric (NO3-N), 6.7% azot amoniacal (NH4-N)
–        7%   FOSFOR (P) - Pentaoxid de fosfor (P2O5) - solubil în apă
–      18%   POTASIU (K) - Oxid de potasiu (K2O) - solubil în apă
–     1.5%   MAGNEZIU (Mg) - oxid de magneziu (MgO) - solubil în apă
–   0.35%   FIER (Fe) - chelat EDTA
–   0.05%   MANGAN (Mn)
– 0.045%   CUPRU (Cu)
– 0.013%   ZINC (Zn)
–   0.02%   BOR (B)
– 0.017%   MOLIBDEN (Mo)

 

Ambalaj:sac 25 kg

Avantajele utilizării OSMOCOTE BLOOM:

• Conceput special pentru plante anuale și bienale,
• Obțineți plante compacte, sănătoase şi uniforme,
• Sustenabil: datorită levigării minime a nitraţilor şi a fosfaţilor, Osmocote Bloom nu contaminează solurile şi apele de suprafaţă,
• Economisiți muncă și bani, deoarece o singură aplicare este suficientă,
• Datorită granulaţiei sale fine, poate fi omogenizat uniform şi fără probleme în substrat, chiar și ghivecele de mici dimensiuni,
• EC scăzut pentru o înrădăcinare mai bună,
• Plante de calitate superioară, cu cantitate scăzută de îngrăşământ,
• Datorită efectului său de lungă durată, planta poate rămâne în magazin mai mult timp, iar satisfacţia clientului este asigurată.

Despre OSMOCOTE BLOOM:

   Datorită granulaţiei sale foarte fine, Osmocote Bloom poate fi încorporat uşor şi uniform în substratul de creştere. Se recomandă mai întâi amestecarea îngrășământului cu substratul de cultură și abia apoi plantarea. 
    Nutrienţii încep să fie eliberaţi din granule imediat după încorporare, însă menţin EC-ul solului relativ redus în prima fază de dezvoltare a plantelor. Conţinutul de nutrienţi este eliberat treptat pe o perioadă de 2-3 luni, în funcţie de temperatura solului. 
    Dacă utilizaţi Osmocote Bloom, îngrășământ cu eliberare controlată, este necesară mai puţină fertirigare dar aveţi şi alternativa de a separa fertilizarea de irigare. 

 

Principiile de acțiune OSMOCOTE:

– Fiecare granulă este acoperită cu un înveliş organic care reglează eliberarea zilnică de nutrienți.
– Granulele conțin macroelemente: N, P, K și microelemente: B, Cu, Fe, Mn, Mo şi Zn, iar Mg este adăugat la anumite produse.
– Apa pătrunde prin înveliș şi dizolvă nutrienţii din interiorul granulei.
– Nutrienţii dizolvaţi sunt eliberaţi prin peliculă, prin presiune osmotică.
– Sub influenţa temperaturii, nutrienţii sunt eliberaţi într-un ritm constant, regulat şi controlat pe întreaga durată de longevitate.
– După golire, membrana biodegradabilă intră într-un proces de descompunere treptată.

 

Despre longevitate și eliberare:

    Pentru perioada de longevitate aferentă fiecărui produs, gradul de eliberare a nutrienţilor este corelat cu temperatura.
    Eliberarea începe la scurt timp după încorporarea produsului în substrat/sol. Longevitatea indicată vizează o temperatură medie în sol/substrat de 21 de grade Celsius.
– La temperaturi mai mari, de exemplu la cultivarea în spații protejate încălzite, sau în zonele cu climă mai caldă, eliberarea va fi accelerată și longevitatea produsului va scădea. 
– La temperaturi mai scăzute, eliberarea se va încetini, iar longevitatea va fi extinsă.

– Doză recomandată: 1.5 - 3 g/l volum substrat, în funcție de plantă și nivelul de fertilizare al substratului utilizat la plantat.
– Metodă de aplicare recomandată: amestecarea cu substratul de cultivare.
    Osmocote Bloom, având raportul NPK 2:1:3 determină o creştere compactă plantelor. Datorită dimensiunilor reduse ale granulelor, poate fi încorporat fără probleme şi distribuit uniform în substratul din ghiveci, chiar şi în cazul ghivecelor sau recipientelor mici.